Vision

Prisma

Ons vision-project heet PRISMA. Dit staat voor Prototyping, Researching and Innovating vision technology for Smart Manufacturing Applications.

De partners van PRISMA houden zich in dit project bezig met optische systemen in productieprocessen. Beeldverwerkingstechnieken kunnen op verschillende manieren ingezet worden om productieprocessen mogelijk te maken of te verbeteren. De zoektocht wordt ingezet om sneller en doelmatiger de juiste hardware- en software componenten in te schakelen bij het ontwerp van ‘slimme productieprocessen’.

Innoveren doen we samen. Daarom werken de industriële ondernemingen IMS, AWL-Techniek en SCM samen met innovatiehub Perron038 en kennisinstellingen Windesheim en het Fraunhofer Project Center (FPC) van de UT. Met deze samenwerking willen we een integrale, adaptieve vision technology systematiek ontwikkelen. De systematiek kan geïntegreerd worden in bestaande en nieuwe productiesystemen voor uiteenlopende toepassingen in gezondheidszorg, de voedingsindustrie en HTSM (High Tech Systems and Materials).

thumbnail__private_var_mobile_Containers_Data_Application

Two years of Vision Technology @ Perron038

Vijf partners, meer dan vijftig vergaderingen, elf events, vijf demonstrators en twee publicaties. Het zijn de resultaten van het eerste samenwerkingsproject op Perron038: Project PRISMA. In de afgelopen twee en een half jaar werkten IMS, AWL-Techniek en Tembo samen met het Fraunhofer Project Center en Windesheim aan concrete toepassingen van vision technologie. Een technologie die […]

Event: Aan de slag met Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI) biedt kansen voor de (maak)industrie. Maar waar begin je? Ondernemers deden op woensdag 13 oktober inspiratie op bij Perron038, tijdens de bijeenkomst ‘Aan de slag met Artificial Intelligence’. Experts uit het werkveld vertelden die middag over hun experimenten en successen op het gebied van AI. Perron038 presenteerde een case vanuit het project […]

Update II Project PRISMA

Prototyping, Researching and Innovating vision technology for Smart Manufacturing Applications: dat is waar zes partners van Perron038 zich binnen project PRISMA twee jaar lang mee bezig houden. Na ieder semester geven we je graag een update over de ontwikkelingen! Use case IMS In opdracht van IMS hebben studenten de afgelopen periode aan drie deelprojecten gewerkt. Onder andere om […]

De vele mogelijkheden van AI

Efficiënter produceren, meer data verzamelen, meer waarde creëren tegen lagere kosten. Het zijn doelstellingen die bij veel bedrijven spelen. Maar hoe kunnen engineers bijdragen aan het behalen van deze doelen? Slimme technologieën spelen hier al een rol in en deze rol zal de komende jaren alleen maar groter worden. Bijvoorbeeld artificial intelligence en machine learning. […]

Update Project PRISMA

Prototyping, Researching and Innovating vision technology for Smart Manufacturing Applications: dat is waar zes partners van Perron038 zich binnen project PRISMA twee jaar lang mee bezig houden. We zijn halverwege het project en geven je graag een update over de ontwikkelingen! Use case IMS Studenten hebben de afgelopen periode een verkennend onderzoek uitgevoerd over de mogelijkheden voor IMS […]

STUDENT SPEAKS: Shekib Hamidi

Een van de studenten die afgelopen semester een onderzoek uitvoerde binnen het PRISMA Project is Shekib Hamidi. In opdracht van AWL-Techniek onderzocht hij hoe 3D-laser triangulatie kan worden ingezet voor kwaliteitscontrole van een object. Shekib: “Binnen dit onderzoek heb ik niet alleen enorm veel geleerd over laserscannen. De mate van zelfstandigheid en begeleiding vanuit AWL […]

Dit gaan we doen

1

Kennis en inzichten opdoen in de werking en toepassing van visiontechnieken.

2

Het ontwikkelen van data-acquisitie systemen en methoden in industriële processen. Dit doen we op basis van vision technology zoals sensoringsystemen. De integratie hiervan is gericht op besturingssystemen voor advanced manufacturing productieprocessen gericht op nauwkeurigere productie en op geautomatiseerde kwaliteitscontrole.

3

De ontwikkeling van systemen voor data-analyse. Hier gaat het vooral om productkwaliteit-inspectie en automatisch lerende processen.

4

Het creëren van een creatieve collaboratieve omgeving. Zodat er doorlopend nieuwe ontwikkelingen rondom vision technology kunnen plaatsvinden in samenwerking ondernemers, onderwijs en overheid.

En dit willen we als resultaat

 • 1

  Fysieke testopstelling

  Een fysieke testopstelling en een experimentele omgeving waar onderzoek uitgevoerd kan worden. Dit onderzoek gaat over kenmerken van toepassing van vision technologie gericht op productienauwkeurigheid en productkwaliteitscontrole.

 • 2

  Vier demonstrators

  Vier demonstrators van innovatieve vision modules die in de diverse toepassingsgebieden van de industriële partners kunnen worden geïntegreerd. De werkende prototypes vormen de basis voor product/proces-ontwikkeling bij de industriële partners. Ze zijn bedoeld voor zowel intern gebruik (procesverbetering) als ook commerciële toepassingen.

 • 3

  State-of-the-art-kennis

  State-of-the-art-kennis over de techniek en mogelijkheden van geavanceerde vision technologie. Deze kennis wordt gedeeld met andere ondernemingen in Oost-Nederland en met het technisch beroepsonderwijs. We organiseren workshops en events rondom de testopstelling en demonstrators. Zodat het besef en de kennis rondom Advanced Manufacturing wordt versterkt.

Met dank aan de Europese Unie

PRISMA krijgt een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Logo EFRO

Partners

Scroll naar boven