Vision

Prisma

Ons vision-project heet PRISMA. Dit staat voor Prototyping, Researching and Innovating vision technology for Smart Manufacturing Applications.

De partners van PRISMA houden zich in dit project bezig met optische systemen in productieprocessen. Beeldverwerkingstechnieken kunnen op verschillende manieren ingezet worden om productieprocessen mogelijk te maken of te verbeteren. De zoektocht wordt ingezet om sneller en doelmatiger de juiste hardware- en software componenten in te schakelen bij het ontwerp van ‘slimme productieprocessen’.

Innoveren doen we samen. Daarom werken de industriële ondernemingen IMS, AWL, SCM en Tolsma samen met innovatiehub Perron038 en kennisinstellingen Windesheim en het Fraunhofer Project Center (FPC) van de UT. Met deze samenwerking willen we een integrale, adaptieve vision technology systematiek ontwikkelen. De systematiek kan geïntegreerd worden in bestaande en nieuwe productiesystemen voor uiteenlopende toepassingen in gezondheidszorg, de voedingsindustrie en HTSM (High Tech Systems and Materials).

thumbnail__private_var_mobile_Containers_Data_Application

Dit gaan we doen

1

Kennis en inzichten opdoen in de werking en toepassing van visiontechnieken.

2

Het ontwikkelen van data-acquisitie systemen en methoden in industriële processen. Dit doen we op basis van vision technology zoals sensoringsystemen. De integratie hiervan is gericht op besturingssystemen voor advanced manufacturing productieprocessen gericht op nauwkeurigere productie en op geautomatiseerde kwaliteitscontrole.

3

De ontwikkeling van systemen voor data-analyse. Hier gaat het vooral om productkwaliteit-inspectie en automatisch lerende processen.

4

Het creëren van een creatieve collaboratieve omgeving. Zodat er doorlopend nieuwe ontwikkelingen rondom vision technology kunnen plaatsvinden in samenwerking ondernemers, onderwijs en overheid.

En dit willen we als resultaat

 • 1

  Fysieke testopstelling

  Een fysieke testopstelling en een experimentele omgeving waar onderzoek uitgevoerd kan worden. Dit onderzoek gaat over kenmerken van toepassing van vision technologie gericht op productienauwkeurigheid en productkwaliteitscontrole.

 • 2

  Vier demonstrators

  Vier demonstrators van innovatieve vision modules die in de diverse toepassingsgebieden van de industriële partners kunnen worden geïntegreerd. De werkende prototypes vormen de basis voor product/proces-ontwikkeling bij de industriële partners. Ze zijn bedoeld voor zowel intern gebruik (procesverbetering) als ook commerciële toepassingen.

 • 3

  State-of-the-art-kennis

  State-of-the-art-kennis over de techniek en mogelijkheden van geavanceerde vision technologie. Deze kennis wordt gedeeld met andere ondernemingen in Oost-Nederland en met het technisch beroepsonderwijs. We organiseren workshops en events rondom de testopstelling en demonstrators. Zodat het besef en de kennis rondom Advanced Manufacturing wordt versterkt.

Met dank aan de Europese Unie

PRISMA krijgt een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

OP-Oost_ondertitel_en_EU-logo

Partners

Scroll naar top