De vele mogelijkheden van AI

Workshop AI

Efficiënter produceren, meer data verzamelen, meer waarde creëren tegen lagere kosten. Het zijn doelstellingen die bij veel bedrijven spelen. Maar hoe kunnen engineers bijdragen aan het behalen van deze doelen?

Slimme technologieën spelen hier al een rol in en deze rol zal de komende jaren alleen maar groter worden. Bijvoorbeeld artificial intelligence en machine learning. Deze innovatieve technieken zijn binnen handbereik en worden steeds beter toepasbaar. Binnen het PRISMA project op Perron038 ontwikkelen partners samen concrete toepassingen voor de industrie.

Workshop AI

Het doel is nieuwe mogelijkheden en kennis over de inzet van slimme technologieën te delen. Eerst met elkaar, gevolgd door verdieping en discussie, en daarna met een breed publiek. Op vrijdag 16 april gingen de projectpartners IMS, AWL-Techniek, Tembo en Fraunhofer Projectcenter met elkaar in gesprek over hun onderzoeken en bevindingen.

De workshop startte met een wel heel bijzondere videoboodschap. Niemand minder dan David Attenborough nam ons mee in de uitdagingen van het PRISMA project en het ontstaan van Perron038. Is hij écht voor ons achter zijn webcam gekropen, of bood technologie uitkomst? Met de waardevolle discussies tijdens de workshop gaan de projectleden hun thema’s verder verdiepen.

Vanwege de huidige covid-19 maatregelen vond de workshop in besloten kring plaats. We hopen op een later moment dit jaar een event te organiseren om de projectresultaten met andere onderzoekers en bedrijven te delen. 


PRISMA krijgt een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Logo EFRO

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven