Perron038 Partnerdag

SPOT-3

Hoe houden we de doelstellingen van Perron038 top-of-mind? En wat verwachten we daarin van elkaar als partners? Deze twee vragen stonden centraal tijdens de halfjaarlijkse partnerdag. De middag werd afgetrapt door Marius met een update over Perron038 en een inkijkje in het komende jaar. Daarna was het podium voor spreker Wiebe Wakker, duurzame avonturier, die de aanwezigen meenam in zijn wereldreis met een elektrische auto. Een geslaagde middag, waarbij veel input is opgehaald en we elkaar eindelijk weer fysiek konden ontmoeten.

Perron038 groeit!

Niet alleen in aantal partners maar ook fysiek. We groeien nog nét niet uit ons jasje, maar een belangrijk aandachtspunt voor het komende jaar is slim inrichten van onze locatie en de uitbreiding met de shared facility. Een team van betrokkenen werkt namelijk hard aan het uitdenken en realiseren van een fysieke ‘Fabriek van de Toekomst’. In het komende jaar zal de eventruimte Vision omgetoverd worden tot een shared facility met vijf verschillende labs. Deze labs bestaan elk uit een gedeelte van een productieproces, voorzien van de nieuwste technologieën. De labs worden ingezet om studenten, docenten en bedrijven te inspireren maar vooral ook om concrete onderzoeken en tests te doen. Zowel door partnerbedrijven als door andere bedrijven uit de regio.

Succesvolle afronding projecten

In het afgelopen kwartaal zijn zowel het project PRISMA als het project AMBITION-Zwolle succesvol afgerond met mooie resultaten. Dat smaakt naar meer! Zowel op het gebied van Vision Technology als Additive Manufacturing (3D metaalprinten) worden vervolgprojecten geïnitieerd en uitgewerkt.

In een elektrische auto naar het einde van de wereld

Hij vertrok in 2016 en bereikte in 2019 zijn eindbestemming: avonturier Wiebe Wakker. Tijdens de Perron038 partnerdag deelde hij zijn belevenissen, grootste uitdagingen en belangrijkste lessen. “Alleen kom je ver, maar samen kom je veel verder!” Een boodschap die op Perron038 zeker aanslaat en inspiratie bood voor het vervolg van de partnerdag. Met al onze partners brainstormden we over de toekomst van ons initiatief en de rol die een ieder daarbij vervult. Een gezellige dag met goede input om mee aan de slag te gaan.

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven