Meet the Engineer: Brent Dekker

Brent Dekker, Engineer bij Hollander Techniek

Het is bijna tien jaar geleden dat Brent Dekker voor het eerst binnenstapte bij Hollander Techniek. Weggegaan is hij niet meer: inmiddels werkt hij als concept engineer. In zijn rol staat hij dicht bij de klant en diens vraagstuk. “Ik moet me goed verdiepen in wat de klant doet en weten welke technieken er zijn. Samen met mijn collega’s ontwikkelen we vervolgens een oplossing”, aldus Brent. De afwisseling van projecten is wat hem scherp en enthousiast houdt.

Niet de enige

Brent is niet de enige die na zijn afstuderen is blijven hangen bij Hollander Techniek. Hij vertelt: “Het geldt voor ongeveer tweederde van de mensen in mijn team. Een stage is een mooie manier om erachter te komen wat je leuk vindt en te proeven aan het bedrijf. Als het goed bevalt en je kunt blijven dan is dat natuurlijk helemaal mooi! Al tijdens zijn afstuderen begeleidde hij twee andere studenten die een deelonderzoek uitvoerden. Toen hij in dienst ging, is hij dit blijven doen. “Studenten begeleiden vind ik heel leuk om te doen”.

Engineer of ondernemer?

Drie jaar geleden startte Brent een eigen bedrijf dat besturingstechniek maakt voor kleine bedrijven. “Dat doe ik met veel plezier. Ik maak PLC- en HMI-systemen voor custom CV-installaties. De combinatie om binnen mijn bedrijf echt met mijn handen bezig te zijn en mijn werk als engineer bij Hollander Techniek vind ik top.” aldus Brent.

Bij Hollander Techniek werkt hij met veel verschillende technieken, samen met zijn team. Hij legt uit wat daar zo tof aan is: “Ik moet in de breedte veel weten van technologie. Dat maakt me soms een generalist. Aan de andere kant duik ik met de klant zo diep hun vraagstuk in om een oplossing te vinden, dat ik me op sommige gebieden ook als specialist mag en kan ontwikkelen.”

Integratie van technieken

Brent’ zijn technologie portfolio is breed. Van het programmeren van (Delta) robots tot het implementeren van Vision Technologie en 3D-simulatie. “Bij Hollander Techniek bouwen we geen eigen machines, maar integreren we technologieën voor oplossingen bij onze klanten. Specifiek voor een klantvraag onderzoeken we een technologie, een marktontwikkeling of toepassing in machine. Hetgeen we leren en ontwikkelen kunnen we vervolgens ook weer bij andere klanten toepassen.” vertelt Brent. De belangrijkste uitdaging maakt het volgens hem spannend: alles samenvoegen tot een werkend geheel.

Een mooi voorbeeld is volgens hem het toepassen van 3D-simulatie. Brent: “In de huidige markt is het soms erg lastig om componenten te krijgen. 3D-simulatie biedt dan uitkomst. We kunnen technologie dan alvast testen voordat de daadwerkelijke onderdelen er zijn. Het toffe is dat je met een 3D-visualisatie ook alvast met een VR-bril in je ontwerp kunt rondlopen.”

Technische speeltuin voor volwassenen

Steeds vaker is Brent op Perron038 te vinden. Niet alleen voor het begeleiden van studenten, maar ook voor de uitrol van de shared facility die later dit jaar van start gaat. “Met een gedreven groep mensen bepalen we welke machines en faciliteiten we hier graag op Perron038 willen hebben. Om gezamenlijk gebruik van te maken. De rode draad wordt steeds duidelijker waardoor er straks een echte Factory of the Future staat waar alle partners wat aan hebben.” vertelt Brent.

Hij ziet Perron038 als een technische speeltuin: ‘the toys get bigger’. “Het open karakter van Perron038 is heel sterk. Partners beconcurreren elkaar niet op het vlak van klantprojecten. Maar we wisselen over technische zaken ideeën uit. Wanneer je hier zit loop je zo even naar een systeem toe en ga je er met elkaar over in gesprek. Dat brengt je vaak net een stukje verder.”

Stip op de horizon

Op de vraag of Brent energie krijgt van de rol die hij vervult geeft hij volmondig ja als antwoord. “Ik vind het heel interessant om bij te blijven en te kijken waar we naartoe gaan in de industrie. Daar moeten we ons op blijven focussen: ons continue verdiepen in nieuwe technologie en deze toepasbaar maken voor ons vakgebied. Daar mag ik in mijn rol heel concreet aan bijdragen. Samen streven we zo slim, efficiënt en toekomstbestendig mogelijke oplossingen. Elke dag weer.”

Benieuwd naar de stage-, afstudeer- en baanmogelijkheden bij Hollander Techniek? Bekijk alle vacatures hier »

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven