Kunst, innovatie en toekomst centraal tijdens PROTO

20220624_121754

Een zestiendaags Art & Design event waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten en professionals in de kunst en vormgeving hun werk laten zien. Ruim 2 weken lang en verspreid over verschillende locaties in Zwolle waren er tentoonstellingen, workshops, lezingen en andere festiviteiten. Daarnaast vond op 24 en 25 juni het PROTO Kennisfestival plaats in de Spoorzone Zwolle; een heus eigen kennisfestival met een inspirerend programma over ICT/e-commerce, maakindustrie, creatieve industrie en klimaatadaptatie en smart-sustainable living. Met Perron038 als inspirerende eventlocatie. 

In 2021 was Perron038 al gastlocatie voor het PROTO Art & Design festival en dat smaakte naar meer. Dit jaar werd het event uitgebreid met een Kennisfestival en een open dag in de Spoorzone Zwolle. Twee dagen lang bezochten honderden bedrijven en inwoners uit de regio het terrein van Perron038. Met een programma voor ieder wat wils. Naast onze eventruimtes werd het binnenplein van Perron038 ingericht tot festivalterrein. Een prachtige locatie waar naast het kennisfestival ook Hooked Festival, Landstede Fashion Forward Modeshow en een team-event van onze founding partner Tembo plaatsvond.

Kennisfestival en lancering Perron038 Academy

Vrijdag 24 juni stond in het teken van het PROTO Kennisfestival. Een speciaal programma voor creatief professionals, ondernemers, studenten en docenten met inspirerende sprekers rond de thema’s die centraal staan in de Spoorzone Zwolle: ICT/e-commerce, maakindustrie, creatieve industrie en als vierde klimaatadaptatie en smart-sustainable living. We kijken terug op een geslaagd evenement met inspirerende kennissessies en lezingen en veel enthousiaste bezoekers. Met een van de hoogtepunten: de lancering van de Perron038 academy.

Binnen de Perron038 Academy organiseren we vanaf dit najaar lezingen, masterclasses en trainingen. Maar ook expertsessies voor studenten en de Summerschool. Tijdens deze activiteiten delen we kennis & ervaring en brengen we bedrijven uit de maakindustrie samen. Met het label Technology richten we ons op technici en de Essentials zijn juist ook voor andere afdelingen binnen technische bedrijven. Want om succesvol te innoveren is betrokkenheid vanuit de gehele organisatie essentieel.

Ben je dom als je nog niets met Smart Industry doet?

Tijdens de lancering verzorgde Bram de Vrught van QING Groep een inspirerende sessie. In zijn interactieve presentatie deelde hij zijn visie op uitdagingen rondom smart industry. Met nieuwe technologie aan de slag gaan kan lastig en risicovol voelen en om te slagen heb je draagvlak nodig. Daarom deelde Bram ervaringen en usecases vanuit verschillende sectoren om van te leren.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden:

Puzzelboek Academy

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven