Een dag op Perron038 met René van de Meeberg

Rene, projectmanager bij Tricas, rookt een zalm op de parkeerplaats.

Een van de partners op Perron038 heeft – letterlijk – een speciale positie. Het bedrijf TRICAS is namelijk gevestigd in ons pand! Een van de vaste gezichten is projectmanager René van de Meeberg. Hij neemt ons mee in zijn werkdag. René: “Als projectmanager is geen dag hetzelfde en daar past een bedrijvige omgeving als deze goed bij”.

Het is twee jaar geleden dat hij Perron038 binnenstapte voor zijn eerste dag. Vanuit zijn opleidingen in zowel werktuigbouwkunde, industrieel productontwerp en bedrijfskunde is hij in de rol van projectmanager gegroeid. Hij vertelt: “In mijn functie zorg ik voor de link tussen de klant en het TRICAS-team tijdens een project. Daarvoor coördineer ik werkzaamheden en heb ik contact met zowel de engineers uit mijn team, leveranciers als de klant. Maar ik heb ook de vrijheid om inhoudelijke zaken op te pakken. Zo komt mijn achtergrond in industrieel productontwerp goed van pas”.

Alle ballen in de lucht

Elk van de drie projectmanagers bij TRICAS heeft gemiddeld 5 of 6 projecten onder zijn hoede. Voor klanten in uiteenlopende branches worden innovatieve producten ontwikkeld – van buigbare papieren rietjes tot een medische spray applicator. René: “De fasen van de verschillende projecten lopen door elkaar heen, dat maakt het werk divers en uitdagend. Want het is mijn taak om de voortgang te monitoren en te bespreken. Samen met de specialisten houd ik de klant op de hoogte van de ontwikkelingen. Ik scherp de plannen aan, presenteer aan de klant en zorg voor interne updates. Ook leg ik alles goed vast in verslagen.”

Stoelendans

Vaste prik tijdens de werkdag is de TRICAS teamlunch. “Het is een fijn moment om bij te praten met verschillende collega’s. We hebben een ongeschreven stoelendans regel die ervoor zorgt dat je contact houdt met alle collega’s. De connectie op persoonlijk vlak met mijn 20 collega’s vind ik heel waardevol”, aldus René. Dat blijkt wel uit zijn verjaardagstraktatie dit jaar: hij verzorgde een heuse zalmrokerij voor zijn collega’s! Ook raakt hij enthousiast van de bedrijvigheid op Perron038 en de kennis events waarin TRICAS met regelmaat een bijdrage levert. “Ik zie heel veel potentie om nog meer met elkaar samen te werken. In de hele Spoorzone, waar gaandeweg steeds meer bedrijven en initiatieven zich vestigen. We hebben afgelopen jaar een eerste editie gehad van een gezamenlijke cursus projectmanagement met AWL, Tembo, Windesheim en TRICAS. De dialoog die daar gevoerd werd was leerzaam en nuttig”.

Fluitend op de fiets

Maar het allermooiste aan zijn werk bij TRICAS vindt hij de momenten dat een bedachte productinnovatie werkelijkheid wordt. René: “Iedereen in het team heeft zijn of haar eigen inbreng en creativiteit. Daarmee komen we samen tot oplossingen die we van tevoren niet altijd kunnen bedenken. Het moment dat er een test gedaan wordt en het werkt, dát vind ik gaaf. De ene keer is het een product, de andere keer een principe. Maar altijd concrete oplossingen waar we onze klant blij mee maken. Dan zie en hoor je mij fluitend op de fiets naar huis stappen.”

Meer weten over TRICAS of benieuwd naar hun vacatures? Lees verder »

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven