Een dag op Perron038 met docent Bart Snijder

Docent Bart Snijder

Docent elektrotechniek op de campus van Windesheim in Zwolle of aan het werk op Perron038. Het zijn twee opties in de werkweek van Bart Snijder. Één dag per week is hij te vinden op Perron038.

Hiervoor pakt hij de trein vanuit Steenwijk. Half 8 staat de deur voor hem open om aan de slag te gaan. Hij vertelt: “Ik word een dag uitgeleend aan Perron038 om onderzoek te doen als docent en studenten te begeleiden met hun projecten”. Als hij binnenkomt gaat allereerst de koffieautomaat aan voor een goede ‘goedkope’ kop koffie.

Aan de slag met…

Van een grote organisatie als Windesheim naar een kleinere maar bruisende omgeving van techneuten op Perron038. Bart: “Het begeleiden van studenten gaat hier op een andere manier dan op Windesheim. Het voelt voor mij als een soort speeltuin waarin ik in de praktijk studenten kan begeleiden. De mensen hier barsten van spontaniteit en iedereen staat paraat om elkaar te helpen.” Perron038 maakt het voor Bart mogelijk dat hij out of the box oplossingen kan verzinnen.

Unieke werkplek

Deze werkplek is voor Bart de ideale uitlaatklep voor al zijn technische ideeën. Een leuke omgeving waarin altijd wat gebeurt. “De organisatie is heel erg flexibel en er wordt altijd naar je geluisterd. Wat je doet wordt gewaardeerd. Mensen hier zijn bezig met dingen die ze leuk vinden en kunnen praktijkgericht te werk gaan.” Tijdens het werken op Perron038 heeft Bart allerlei technische ontwikkelingen kunnen zien en daarbij nieuwe dingen mogen leren.

Ook vindt hij het een plek met veel bijzonderheden. Onder andere omdat er bijna geen pauzes zijn wanneer er niet mensen aan het tafeltennissen zijn. Naast hard en praktijkgericht werken (Bart leert zelf nog elke dag) is er op Perron038 ook ruimte voor ontspanning.

Tot slot…

Aan het einde van een veelbewogen werkdag gaat de stekker uit de computer. Na een rondje ‘slappe praat’ neemt hij de laatste punten door met andere docenten. Tot slot groet hij iedereen en loopt hij naar de trein. Bart: “Er is geen dag dat ik met een slecht gevoel naar huis ga!”

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven