Student Speaks: Thomas Kieft

Student Thomas Kieft

Dankzij zijn weloverwogen studiekeuzes heeft Thomas straks disciplines op alle niveaus. Vanuit de middelbare school stroomde hij in op de mbo-opleiding mechatronica. Halverwege de opleiding volgde hij een traject om door te gaan op het hbo. Deze opleiding rondde hij af met een afstudeerstage op Perron038 voor Hollander Techniek én leverde hem een bijbaan als software engineer op. Daarnaast zit hij in de collegebanken voor de master Robotics Systems Engineering. Aan ambitie en doorzettingsvermogen geen gebrek.

Van mbo, naar hbo tot master

“Pragmatisch leren en werken past bij mij.” vertelt Thomas. De keuzes binnen zijn studieloopbaan onderbouwt hij met zijn brede interesse. “Eerst dacht ik aan een creatieve studie, maar uiteindelijk werd het mechatronica. Een keuze waar ik nog elke dag blij mee ben. Meerdere disciplines komen binnen deze studie bij elkaar; zoals elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Tijdens mijn hbo-studie volgde ik de minor robotics and vision. Tijdens deze minor besloot ik dat ik door wil gaan voor mijn master”.

Simulatie van steenstrip applicatie

Om een afstudeerstage te scoren gooide Thomas balletjes op bij meerdere bedrijven. Hij vertelt: “Ik heb bewust gezocht in Twente en Oost-Nederland, ik ben erg enthousiast over de technische bedrijven hier in de regio. In lockdown periode was het best uitdagend met bedrijven in contact te komen. Gelukkig reageerde Hollander Techniek snel met een hele toffe opdracht. In opdracht voor een klant heb ik een simulatie ontwikkeld van een steenstrip applicatiemachine. Met deze simulatie kunnen we heel nauwkeurig cyclustijden nabootsen. Het geeft de klant daardoor veel inzicht over de machine, voor deze daadwerkelijk gerealiseerd wordt.” Met vlag en wimpel en een dikke 9 studeerde hij af. Hollander Techniek bood hem vervolgens de mogelijkheid om parttime, naast zijn masterstudie, te blijven werken.

Engineering in een wereld met robots

Na de master hoopt Thomas door te groeien tot systeemarchitect in de industriële automatisering. “Ik leer hoe ik de eisen en wensen van een klant door vertaal naar een systeem met subsystemen. Waarin de taken vanuit verschillende disciplines bij elkaar samen komen en functioneren.” zegt Thomas, “Daar moet je veel en brede technische kennis van hebben en die leer ik tijdens de master toe te passen. De combinatie met de sociale kant van het bijeenbrengen van disciplines spreekt me heel erg aan.” Zijn bijbaan bij Hollander Techniek is volgens hem een unieke en goede aanvulling om zijn ambities te kunnen bereiken.

Een tikkie eigenwijsheid…

… is volgens Thomas zo gek nog niet. In het eerste jaar van zijn hbo werd hij gediagnosticeerd met een auto-immuunziekte, waarvoor hij een intensieve behandeling kreeg. “Met regelmaat zeiden mijn docenten dat ik het rustig aan moest doen. Maar het is me toch gelukt om binnen vier jaar mijn hbo-diploma te halen. Daar ben ik enorm trots op. Dat stukje eigenwijsheid heeft me gebracht waar ik nu sta.” aldus Thomas. Na zijn master hoopt hij bij een ‘tof technisch bedrijf’ in Twente aan de slag te gaan. “Er zijn zoveel prachtige bedrijven in de regio en er komen nog altijd nieuwe bedrijven bij. Daarvoor hoef ik Twente en mijn woonplaats Hengelo echt niet uit.”

Een aantal van die bedrijven heeft hij tijdens zijn werkdagen op Perron038 al leren kennen. Hij vervolgt: “Tijdens mijn afstuderen werkte ik met regelmaat op Perron038. Tijdens mijn meeloopstage bij IMS wist ik al van het bestaan af. Projecten waar ik toen over hoorde, zoals het PRISMA project, heb ik afgelopen jaar de uitkomsten van meegekregen tijdens events op Perron038. Dat was mooi: het is heel belangrijk om als engineer te zien wat anderen doen en hier inspiratie en kennis uit te halen. Perron038 stimuleert en faciliteert dit. Je stapt hier sneller binnen dan bij een bedrijf zelf. Ik raad studenten dan ook aan om daar goed gebruik van te maken!”

Wil jij ook op Perron038 aan de slag? Check dan vooral de vacatures bij partnerbedrijven zoals Hollander Techniek. Of stuur een e-mail naar talent@perron038.nl en wij brengen je in contact met onze toffe partnerbedrijven!

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven