Student Speaks: Jelle van Brummelen

Jelle van Brummelen op Perron038

Een studie werktuigbouwkunde of automotive: derdejaars student Jelle is blij met zijn keuze voor het eerste. “Op de middelbare school wist ik al dat ik de technische kant op wilde. Iets bedenken en het vervolgens volledig ontwerpen vind ik leuk. Binnen deze hbo studie kan je veel ‘doen’, dus echt maken.” vertelt Jelle. Tijdens zijn stage bij VMI komen technologie en zijn interesse in de werktuigbouwkunde bij elkaar.

Aan de slag bij VMI

Op de stagemarkt van Windesheim leert Jelle VMI uit Epe kennen. Het bedrijf is werkzaam in de autobanden industrie en hij raakt al snel enthousiast. Jelle: “Ik heb onderzocht of de wind-up systemen voor rubber automatisch beladen kunnen worden met een AGV of AMR. Daarvoor ben ik ook op bezoek geweest bij leveranciers en bij een bandenfabriek. Zo kon ik zien hoe het er op de productievloer aan toe gaat.” Tijdens zijn stage werkte hij samen met verschillende teams. “Bij VMI is iedereen bereid om je te helpen. De drempel om iets te vragen of op iemand af te stappen is laag en dat vond ik heel bijzonder. Ik heb er een fijne stageperiode gehad.”

Het resultaat van het onderzoek? Het kan, dat hebben de tests uitgewezen. “De grootste uitdaging was het vinden van een universele oplossing die bij alle klanten van VMI toe te passen is. Elke klant heeft eigen cassettes met unieke formaten. Ik heb mijn onderzoek afgebakend naar een aantal cassettes en daar een werkende oplossing voor gevonden.” vertelt Jelle.


Wat is een wind-up systeem?

Wind Up VMIEen wind-up systeem is een module die achter de machine staat waar een rubberen strip, onderdeel van een autoband, uitkomt. Dat stuk rubber wordt opgewonden op een cassette. “Het vervangen van die cassette voor een nieuwe is het stukje in het proces waar ik mee bezig ben geweest. Ik laat een werkende oplossing én kennis achter. De volgende stap is om te kijken naar de veiligheid van de toepassing en het vermarkten. Ik heb de oplossing gepresenteerd aan de salesafdeling. Zij zijn enthousiast en willen er mee verder!” vertelt hij trots. 


Één grote klas op Perron038

Tijdens zijn stage was Jelle zowel bij VMI in Epe als op Perron038 te vinden. Jelle: “Op Perron038 volgden een aantal vrienden een minor en het was super tof om samen te kunnen werken. Je maakt hier echt verbinding met de praktijk. Je ziet wat andere studenten doen en met welke projecten zij bezig zijn. Dat is leerzaam en gezellig. Het lijkt wel alsof je een grote klas vormt terwijl je allemaal in een andere fase van de studieperiode kan zitten.” Daarnaast is de tafeltennistafel een grote hit. “Zodra je in de pauze een pingpongballetje hoort, snelt iedereen er naartoe”.

Verder met automatisering

Een minor over automatisering aan de HAN is de volgende stap in Jelle zijn studieloopbaan. “Bij VMI heb ik ontdekt hoe interessant automatisering is. Daarom ga ik me hier verder in verdiepen. Het zou zomaar kunnen dat ik hierna ook op dit onderwerp wil afstuderen. En daarna ga ik aan de slag. Ik kijk er naar uit om in de praktijk aan de slag te gaan”, aldus Jelle. Want over vijf jaar ziet hij zichzelf werken bij een bedrijf dat zich bezighoudt met nieuwe technologieën. “Een bedrijf moet constant blijven innoveren als het visie heeft. Dat brengt veel uitdagingen met zich mee en volop mogelijkheden om je creativiteit de gang te laten gaan. Altijd verbeteren, vooruitkijken, nieuwe dingen kunnen en mogen bedenken. Daar word ik enthousiast van!”

Wil jij ook een stage- of afstudeeropdracht uitvoeren voor VMI? Check de vacatures »

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven