Project BRAINS: half-yearly update

BRAINS Half Yearly meeting

In 2023 zijn we met vier enthousiaste bedrijven, Windesheim en Universiteit Twente gestart met project BRAINS: samen concrete data- en AI-toepassingen ontwikkelen om slimmer en efficiƫnter te kunnen produceren. Engineers van de bedrijven, onderzoekers en studenten werken samen aan vijf verschillende use-cases. De onderzoeken zijn in volle gang en op donderdag 11 januari was het tijd voor de half-yearly update waarbij de projectleiders en studenten een inkijkje gaven in het werk dat ze het afgelopen half jaar voor BRAINS verricht hebben.

Use -cases

Tijdens de eerste presentatie gaf engineer Florian een toelichting over wat hij het afgelopen half jaar geleerd heeft over het gedrag van polymeren. Hij heeft onder andere gekeken naar situaties waarin twee polymeren aan elkaar verbonden kunnen worden en welke parameters hier invloed op hebben. De groep studenten die meewerkt aan het onderzoek van Zuidberg nam de aanwezigen mee in de uitkomsten van hun proof-of-concept voor automatische kwaliteitscontrole bij PTO assemblage. Tot slot ging engineer Kevin van Bond3D in op het printen van ‘semi-crystalline polymeren’. In zijn onderzoek is hij aan de slag gegaan met het materiaal Peek en hij deelde zijn bevindingen over de uitdagingen die daarbij komen kijken.

In de komende periode gaan de engineers, samen met nieuwe groepen studenten, verder met de resultaten.

Projectpartners

In dit project trekken zeven partners gezamenlijk op: Tembo, AWL-Techniek, Zuidberg, Bond3D, Hogeschool Windesheim, Universiteit Twente en Perron038.


MET DANK AAN DE EUROPESE UNIE

BRAINS wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het European Fund for Regional Development of the European Union.

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven