De mogelijkheden in het Digital Manufacturing lab

Digital Manufacturing Lab

Direct info aanvragen »

Het Digital Manufacturing lab: een ruimte waar geavanceerde technologieën digitaal samenkomen. Met Digital Twins en MES-functionaliteiten biedt het lab een omgeving voor inspiratie en onderzoek naar (data-gedreven) concepten zoals verbeterde operator trainingen, digitale werkplekinstructies en real time simulaties. Het lab voorziet in het visualiseren en besturen van het proces in de fabriek, met inzicht en ter ondersteuning van flexibele en slimme productie. Dit alles met als doel mogelijkheden te bieden voor innovatie, vanuit inzicht, onderzoek en ontwikkeling.

Ontdek de mogelijkheden in dit lab:

 • Je hebt interesse in digitalisering, wil dit (nog) beter begrijpen of zelfs onderzoeken.
 • Je bent ervan overtuigd dat digitalisering nodig is. Om jouw bedrijf toekomstbestendig, beter, sneller en eenvoudiger te maken. Je wilt los komen van Excelletjes. Je beseft dat ERP niet zaligmakend is. Je wilt in verbinding staan met het proces. Kortom, er moet iets gebeuren om verder te kunnen groeien.

Wat staat er in het lab?

 • Digital Twin: In het lab is een digitale tweeling gemaakt van een deelproces waarin o.a. robots en een transportsysteem zijn gevisualiseerd. Kortom, een virtuele omgeving waarin deze compleet digitaal nagemaakt zijn en gekoppeld aan het daadwerkelijke besturingssysteem. Dit resulteert in een real time weergave van de operatie, wat te zien is een VR omgeving. Naast de Digital Twin komt er ook een Digital Shadow van de assemblage machine in het AI lab! Hierbij wordt geen procesdata gebruikt zoals bij een echte “Twin”, maar zo kan een Digital Shadow op relatief eenvoudige wijze toch waardevolle inzichten opleveren.
 • MES: digitale werkplekinstructies bieden maximale beheersbaarheid, wendbaarheid en flexibiliteit. Voordeel: eenduidige instructie, vermindering van fouten en altijd up-to-date. En OEE-dashboarding (Overall Equipment Effectiveness) biedt inzicht in de prestatie van de verschillende processen (labs). Door informatie te verzamelen en de juiste informatie te leveren, zorgt MES voor een centrale aansturing van Factory NEXT. Zo speelt MES ook een belangrijke rol in het “configure to order”-principe, waarin zonder tussenkomst van een operator, een flexibele, geoptimaliseerde en papierloze productielijn produceert wat de klant besteld en operators via digitale werkplekinstructie worden geïnformeerd.

 Wat maakt dit lab uniek?

Naast de inzet van fysieke machines biedt ons lab de mogelijkheid om écht aan de slag te gaan met jouw data en resultaten. Koppel je data aan het MES-systeem en ontdek nog meer over jouw productieproces en mogelijke innovaties. Dit is wat testen in dit lab uniek maakt.

Aan de slag op Perron038? Voorbeelden:

 • Digital Twin Ontwikkeling op Perron038: Simuleer het concept van een nieuwe fabriek of een specifiek deel van je proces. Creëer een digitale schaduw om te controleren of de gewenste output haalbaar is, nog voordat je de werkelijke besturing hebt geïmplementeerd.
 • Operator Training: Train je operators voor nieuwe machines of fabrieken, zodat ze direct aan de slag kunnen zodra de productielijn operationeel is.
 • Ontdek de uitgebreide mogelijkheden die MES voor jouw productieproces kan betekenen. Onderzoek daarnaast de invloed van OEE en identificeer hiermee waardevolle verbeterpunten.
 • Ontwikkel werkplekinstructies en beoordeel deze in de praktijk.
 • Test integratie mogelijkheden, hoe kun je jouw proces integreren of hoe kun je een cobot inzetten bij een manuele werkplek.
 • Onderzoek mogelijkheden en oplossingen voor een ‘configure to order proces’
 • Verken logistieke mogelijkheden; betrouwbaarheid, traceerbaarheid en beheersbaarheid
 • Proof of concept; validatie van concepten die je zou willen toepassen in jouw proces, kun je hier testen in een veilige en toegankelijke omgeving.

Veel informatie en veel mogelijkheden! Wil jij met een van de machines op Perron038 aan de slag? Wij denken graag met je mee. Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier Fabriek van de Toekomst

Naam
Ik heb interesse in het...
Ik wil meer informatie over...

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven