De mogelijkheden in het Vision lab

De GOM ATOS Q 3D scanner op Perron038

Direct info aanvragen »

Vision: Gebruik maken van camera’s om kwaliteit te beoordelen. Een technologie die in het dagelijks leven al steeds vaker gebruikt wordt en ervoor zorgt dat jij nog sneller kwaliteitscontroles uit kan voeren. In de fabriek op Perron038 vind je daarom camera’s die informatie supersnel kunnen registreren waardoor jij nieuwe kennis over jouw product krijgt.

Met vision camera’s, zoals die op Perron038, kun jij nog verder kijken dan dat je met een normale camera kan. Deze camera’s gaan veel verder dan wat mensen met hun ogen kunnen zien.

Camera’s aanwezig in het Vision lab

Aan de slag op Perron038: Voer een spectrale analyse uit

Ik zie ik zie wat jij niet ziet. Het Vision lab op Perron038 is jouw one-stop-shop voor het uitvoeren van spectrale analyses. Wij kunnen in één keer, met alle aanwezige camera’s, een scan uitvoeren. Het resultaat? Inzicht in welke cameratechnologie voor jouw product interessant is om verder mee te onderzoeken. En daar helpen we je bij!


UV Camera

UV-Camera: Een UV-camera werkt als een speciale camera die dingen kan zien die onze ogen normaal niet kunnen oppikken. In plaats van normaal licht, kan het ultraviolet licht ‘zien’, dat is als een onzichtbaar licht. De camera gebruikt speciale lenzen en sensoren om foto’s te maken van dit onzichtbare licht.

Voordelen

 • Dingen zien die je zelf niet kan zien
 • Snel weten of er bacteriën bij het product zitten
 • In 1 seconden zien of iets daadwerkelijk is wat je denkt dat het is

SWIR

Met de Short Wave Infra Red camera kan je door verschillende dingen heen kijken om de vloeistof binnen in te kunnen zien. Bij een appel kan je zien hoe sappig de appel is. Bij een ondoorzichtige fles wasmiddel kan je door de fles heen kijken. Daarnaast kan je met deze camera ook door vocht heen kijken zoals mist.

Voordelen:

 • Vochtlevels in dingen zien die je anders nooit had geweten
 • Kwaliteitcontrole in mistige ruimtes

Thermo

Met deze camera kan je op afstand precies de temperatuur van een voorwerp meten. Bijvoorbeeld bij het produceren met warmte kan deze camera ervoor zorgen dat te warme producten niet verder gaan in het proces.

Voordelen:

 • Je kan precies meten hoe warm je product is uit de productielijn zonder dat je daarbij in de buurt hoeft te komen

Hyperspectral

Met deze camera kan je zien uit welke substanties een voorwerp bestaat. Bijvoorbeeld een stukje vlees. De Hyperspectral camera kan het vlees van het vet onderscheiden. De Hyperspectral camera kan je op veel meer voorwerpen toepassen. Denk hierbij ook aan kunststof. Je kan precies zien welke types kunststoffen er in het product zitten.

Voordelen

 • Snel zien uit welke substanties een bepaald voorwerp bestaat, waardoor je het makkelijker kan herproduceren
 • Snelle kwaliteitscontrole door het kunnen zien of de juiste verhoudingen in het product zitten
 • Dingen zien die je met het blote oog niet kan zien

GOM ATOS 3D-scanner

Deze 3D-scanner is speciaal ontworpen voor de industrie. Binnen het additive manufacturing lab wordt het bijvoorbeeld ingezet voorafgaand en na afloop van het printen met een van de machines. Zo kan je de scanner gebruiken om een onderdeel te scannen, om het vervolgens opnieuw te maken (reverse engineering), waarbij je ook eventuele verbeteringen door kan voeren. Of een geprint object in te scannen om te controleren of het aan de kwaliteitseisen voldoet.

Voordelen:

 • Op verschillende momenten in een productieproces in te zetten.
 • Eenvoudig en handig te bedienen.
 • Hoge nauwkeurigheid.
 • Goede software die het mogelijk maakt om de resultaten snel en duidelijk te presenteren en/of te vergelijken met CAD-data.

Veel informatie en veel mogelijkheden! Wil jij met een van de machines op Perron038 aan de slag? Wij denken graag met je mee. Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier Fabriek van de Toekomst

Naam
Ik heb interesse in het...
Ik wil meer informatie over...

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven