Perron038 en ZWINC slaan handen ineen om innovaties uit te laten groeien tot startups

Koen Hobelman en collega in gesprek met studenten op Perron038

We hebben weer een nieuwe partner in ons netwerk! Door samen te werken met incubator ZWINC krijgen de hier ontstane innovaties de kans om uit te groeien tot startup.

Van automatisering met artificial intelligence tot disruptieve technologieën: bij Perron038 experimenteren bedrijven, onderzoekers, en studenten met cutting-edge technologieën, waardoor bedrijven voorop kunnen blijven lopen en technisch talent zich kan ontwikkelen binnen de regio.

Sjoerd Keijser, managing director bij Perron038: “Slimme ideeën die hier ontstaan, maar waarvoor geen ruimte is binnen aangesloten bedrijven, kunnen met behulp van ZWINC de markt betreden als startup.”

Slimme ideeën krijgen een kans

Koen Hobelman, manager bij ZWINC, licht verder toe: “Stel, technici of studenten ontwikkelen bij Perron038 met behulp van vision technologie een methode om kunststoffen beter te scheiden waardoor recyclen makkelijk wordt,  maar dit blijkt voor aangesloten bedrijven op dat moment niet interessant genoeg om te implementeren of naar de markt te brengen. Dan helpt ZWINC om er een startup van te maken. Zo gaat de innovatie niet verloren.” ZWINC helpt dit soort startups met werkplekken, een innovatiebudget van €2750, coaching op het gebied van ondernemen, kennis en connecties, zichtbaarheid en een inspirerende startupcommunity.

Kennisuitwisseling en toegang tot hightech faciliteiten

Naast kennisuitwisselingen kunnen de bij ZWINC aangesloten startups ook profiteren van het geavanceerde machinepark van Perron038, en andersom. Koen voegt toe: “Startups spelen een cruciale rol in economische groei en het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen, zoals energie- en klimaatvraagstukken. Door onze krachten te bundelen ontstaat er een nog sterker startup-ecosysteem in Regio Zwolle, waar nog meer slimme ideeën het licht zien en bijdragen aan deze vraagstukken.”

Over ZWINC

ZWINC staat voor Zwolle Incubator, een community voor innovatieve startups in de maakindustrie en IT die met slimme ideeën bijdragen aan een mooie toekomst. Windesheim, de Gemeente Zwolle en de provincie Overijssel zijn de founding partners van ZWINC.

 

 

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven