BRAINS half-yearly update

Bijeenkomst BRAINS project

Afgelopen week, op 4 juli,  vond de half-jaarlijkse meeting van project BRAINS plaats op Perron038. Tijdens deze meeting presenteerden de projectpartners hun voortgang in de innovatie-cases. Het onderwerp van deze meeting was de toepassing van AI om productieprocessen in de maakindustrie ter optimaliseren.

AI in de praktijk

Projectpartner AWL presenteerde een indrukwekkende case. In dit project werkt AWL aan een AI-algoritme dat de kwaliteit van lassen controleert op defecten zoals poren en spetters. De ontwikkeling van dit algoritme wordt ondersteund door het Vision & Optics-lab van Factory NEXT, waar met hulp van specialist Jensen Akkermann de perfecte camera- en belichtingsopstelling werd gevonden.

Zo ziet de AI-detectie er uit, bovenin de voorspelling van AI en onderaan de daadwerkelijke poren en spetters in het laswerk. 

 

In de komende periode gaan de engineers, samen met nieuwe groepen studenten, verder met de resultaten.

Projectpartners

In dit project trekken zeven partners gezamenlijk op: Tembo, AWL-Techniek, Zuidberg, Bond3D, Hogeschool Windesheim, Universiteit Twente en Perron038.


MET DANK AAN DE EUROPESE UNIE

BRAINS wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het European Fund for Regional Development of the European Union.

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven