Mijlpaal: opening Factory NEXT met meer dan 400 bezoekers

Opening 3

Op Perron038 versterken we samen de maakindustrie, door het ontwikkelen én delen van kennis. Met Factory NEXT bieden wij bedrijven een open innovatieafdeling waar mens en technologie samenkomen.

Een bruisende omgeving waar nieuwe ideeën ontstaan. Als je jouw bedrijf klaar wilt stomen voor de toekomst, begin je hier. Het is de plek – met unieke machines – waar je samen met specialisten nieuwe technologieën ontdekt en test. Waar jij en je vakgenoten leren en ontwikkelen. De plek waar je oogst: concrete resultaten behaalt.


Factory NEXT is voor Perron038, alle aangesloten partners en voor bedrijven uit de regio de NEXT step in innovatie, onderwijs en onderzoek. De gloednieuwe testfaciliteit heeft vijf verschillende technology labs met elk een schat aan nieuwe technologie: laagdrempelig te gebruiken door onderzoekers, bedrijven en studenten. Op 16, 17 en 18 april werd Factory NEXT feestelijk geopend.

Officiële opening

Op donderdag 18 april stond het officiële openingsmoment op het programma. Managing Director Sjoerd Keijser opende de middag en spreker Jan-Joost Bosman, CEO van Royal Auping, inspireerde het publiek met zijn verhaal over de transitie naar een circulair product én een circulaire bedrijfsvoering. Daarna deelden Arend van der Sluis (Oprichter Perron038 & Shareholder Tembo Group), Erika Diender (Lid College van Bestuurd hogeschool Windesheim) en Sven Bosma (Student) hun visie op de samenwerking. Vervolgens gaven zij startsein om een robot naar de fabriek te laten rijden, gevolgd door alle bezoekers.

Gedurende de dag namen meer dan 350 geïnteresseerden een kijkje in Factory NEXT.

.

Deep dive

In de dagen voorafgaand aan de opening werd in elk lab een gratis te bezoeken workshop georganiseerd: een twee uur durende deep dive in de onderwerpen Artificial Intelligence, Digital Manufacturing, Vision Technology, Additive Manufacturing en Robotics & Logistics. De ruim 70 deelnemers kregen een presentatie over de verschillende onderwerpen, werden geïnspireerd met praktijkverhalen en bekeken een demo opstelling in het lab.

   

 

Factory NEXT biedt enorm veel mogelijkheden! Wil jij met een van de machines op Perron038 aan de slag? Wij denken graag met je mee. Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier Fabriek van de Toekomst

Naam
Ik heb interesse in het...
Ik wil meer informatie over...

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven