Laden Evenementen

Event: 3D metaalprinten implementeren in jouw bedrijf – woensdag 30 maart

Bij het Lectoraat Kunststoftechnologie (Windesheim) en Perron038 streven we ernaar om de 3D metaalprint technologie toepasbaar te maken voor mkb bedrijven in Oost-Nederland. In een driejarig project hebben we kennis en ervaring ontwikkeld om de technologie toegankelijk, begrijpelijk en praktisch te maken voor de maakindustrie. We hebben hele mooie resultaten geboekt en kunnen niet wachten deze met een groot publiek te delen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van 3D metaalprinten in jouw organisatie? Kom naar ons event en leer van onze lessons learned!

Datum: Woensdag 30 maart 2022 | 13:00 – 17:00 uur

Locatie: Perron038, Hanzelaan 95b in Zwolle

Waarom dit event bezoeken?

 • Leer van onze lessons learned in ons driejarige AMBITION project
 • Verwerf kennis van experts en ’touch and judge’ onze demonstrators
 • Bezoek de faciliteit met een van de grootste poederbed 3D metaalprinters van Nederland
 • Ontmoet experts en nieuwe contacten om mee samen te werken
 • En dat alles op een super centrale locatie

Sprekers en programma

Windesheim Lectoraat Kunststoftechnologie
Het lectoraat doet praktijkonderzoek naar de mogelijkheden van industrieel additive manufacturing. Associate Lector Geert Heideman neemt ons mee in de aanpak van het lectoraat. Onderzoekers Ruud van Abbema, Paul Dijkstra, Tommie Stobbe, Tijmen Mateboer en Eric Roetman delen hun opgedane kennis en ervaring uit de praktijk. 

Flam3D
Als onafhankelijk non-profit platform is Flam3D er voor alle belanghebbenden die actief zijn in 3D-printing. Kris Binon neemt ons mee in de laatste ontwikkelingen in de wereld van additive manufacturing.

K3D
3D metaal printen bereikbaar maken voor de maakindustrie is het motto van deze masters in 3D printing. Dat doen zij in unieke Printing Technology Centers. Met hun ervaring in verschillende eindmarkten, zoals vliegtuigbouw, defensie, medische hulpmiddelen, foodtech en hightech, beschikken ze over een schat aan kennis en ervaring om te delen op dit event!

Demo’s en toepassingen
Naast het delen van kennis willen we jou als bezoeker inspireren met voorbeelden uit de praktijk! Touch and judge diverse demonstrators van studenten, bedrijven en onderzoekers. Onder het genot van een hapje en drankje natuurlijk!


Ben jij een R&D Manager die beslist over de introductie van 3D-metaalprinttechnologie in een kleine of middelgrote organisatie? Of een R&D Engineer die de 3D-metaalprinttechnologie binnen jouw organisatie zou kunnen gebruiken? We verwelkomen je graag op woensdag 30 maart! Meld je hieronder gratis aan.

PROJECT AMBITION-ZWOLLE

Dit event is onderdeel van het AMBITION-Zwolle project. Met dit project ontwikkelen Windesheim en Perron038 toepasbare kennis en ervaring voor de (mkb) maakindustrie. De additive manufacturing hub biedt bedrijven de kans om product-specifieke kennis te ontwikkelen.

AMBITION-Zwolle is een Green PAC project en krijgt een bijdrage van Provincie Overijssel die de uitvoering van het project mogelijk maakt.

Green PacLogo Provincie Overijssel

Informatie

 • Datum en tijd

  30 maart 2022 om 13:00 - 17:00

 • Datum en tijd dag 2

 • Locatie

  Perron038
  Hanzelaan 95B
  Zwolle, 8017 JE Nederland

 • Prijs

Scroll naar boven