Een dag op Perron038 met Aart Schoonderbeek

Aart Schoonderbeek

Bezoek je Perron038, dan kom je associate lector Aart Schoonderbeek tegen. Aart werkt voor het lectoraat Digital Business & Society en brengt onderzoeksprojecten tot stand op het gebied van industriële automatisering en robotica. Samen met zijn collega’s houdt hij de robots draaiende en ligt de focus op de volle breedte van technologische ontwikkelingen.

Het begin

Aart is vijf dagen per week te vinden op Perron038. “Door weer en wind kom ik met de elektrische fiets vanuit Dalfsen deze kant op”, vertelt hij. In zijn werk zorgt hij voor de verbinding tussen bedrijven, studenten en (docent)-onderzoekers. Zo houdt hij zijn lijntjes kort. Aart is dagelijks bezig met praktijkgerichte onderzoeksprojecten en haalt hier veel energie en enthousiasme uit.

Eenmaal op Perron038 gaat de koffieautomaat aan. Hij begint zijn dag met een praatje met studenten, collega’s en partnerbedrijven op Perron038. Aart vertelt: “Ik hou van een gestructureerde agenda en ben altijd goed op de hoogte van afspraken omtrent mijn werk.” Hierdoor verloopt zijn dag – zelfs in een dynamische omgeving als Perron038 – zonder al te veel verrassingen en dát past uitstekend bij het vak van onderzoeker.

Het werken op Perron038

Binnen het lectoraat Digital Business & society wordt praktijkgericht onderzoek gedaan binnen drie programmalijnen: Industriële Automatisering & Robotica, Digitalisering, Business continuïteit van het mkb en Digitale Maatschappij. “Van het eerste contact leggen met bedrijven tot het afronden van rapportages: het werk op Perron038 is geen dag hetzelfde.” Zo vertelt hij: “Ik houd mij bezig met de volle breedte van technologische ontwikkelingen, met daarbij de focus op industriële automatisering en robotica. Het begint bij een vraagstuk van een bedrijf, daarmee gaan wij als onderzoekers aan de slag. In theorie én praktijk. Wanneer het project uitgevoerd is moet ik ervoor zorgen dat het gepubliceerd wordt zodat andere mensen deze kennis kunnen gebruiken.”

Koffiepraat

“Het werken op Perron038 geeft mij de mogelijkheid om aan de koffieautomaat contact te leggen met verschillende mensen vanuit uiteenlopende disciplines in deze technologische omgeving. Op één plek samenwerken aan de toekomst is het mooiste wat er bestaat.” vertelt Aart.

Als de dag ten einde komt worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. De computers worden afgesloten en het werk zit er op. Voordat hij thuis aankomt, schieten op de fiets terug naar Dalfsen nog allerlei onderwerpen voorbij. Met nieuwe inspiratie en een goed gevoel stapt Aart de volgende ochtend weer op de fiets naar Perron038.

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven