Studenten scoren bij PEC Zwolle

Groepsfoto van studenten bij PEC Zwolle

Het waren niet alleen de spelers van PEC Zwolle die afgelopen vrijdag scoorden in het voetbalstadion in Zwolle. Studenten en stagiairs op Perron038 gingen met een hoop nieuwe kennis én de herinnering aan een toffe avond naar huis. Regio Zwolle United, Windesheim en Perron038 sloegen de handen ineen voor een event voor studenten over hard werken, samenwerken en netwerken.

Talent en hard werken

Marcel Boudesteyn, technisch directeur bij PEC Zwolle en Marius Woldberg, kwartiermaker op Perron038, trapten de middag in interviewvorm af. Marcel moedigde de studenten aan om hun talenten goed te benutten: “Hard werken verslaat talent. Dat geldt in het voetbal, maar net zo goed in je studentenloopbaan. Je moet hard werken en scherp blijven om succesvol te zijn.”

Om daar praktijkvoorbeelden bij te geven waren naast studenten ook een aantal medewerkers van partnerbedrijven van Perron038 aanwezig. Studenten kregen de mogelijkheid om engineers van Tembo, MechDes en VMI het hemd van het lijf te vragen over de stappen die zij hebben gezet in hun carrière.

Samenwerken

Het programma werd vervolgd met een presentatie van Hendrikus ter Horst (AWL) over samenwerken in multidisciplinaire teams. Iets waar de studenten in hun projecten en stages al kennis mee maken; op Perron038 werken ze in teams aan een opdracht. Of je nu werktuigbouwkunde, elektrotechniek, ICT of technische bedrijfskunde studeert: iedereen is nodig binnen een project.

Regio Zwolle United, Windesheim Techniek en Perron038 bij de organisatie van het event. Alle drie de organisatoren hebben een verbindende rol in Regio Zwolle. 

Work hard – play hard

Maar, bij hard werken en leren hoort ook plezier. Na een maaltijd en drankjes was het tijd om de wedstrijd PEC Zwolle tegen FC Eindhoven (5-2) te kijken vanuit de skybox in Clubhuis Regio Zwolle. Een mooie pot, drie punten, een goede sfeer en enthousiaste studenten. Zij kijken nu al uit naar een volgend event!

  .

Fotografie: Theo Smits (Regio Zwolle United)

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven