Fraunhofer Innovation Platform

for Advanced Manufacturing

Over

Fraunhofer Innovation Platform

Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente (FIP-AM@UT) is een onderzoekscentrum dat samenwerkt met fabrikanten om innovatieve en geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen om de maakindustrie te versterken, zowel regionaal als landelijk. De focus ligt hierbij op toegepast onderzoek in Advanced Manufacturing.

Hun hoofddoel is om toonaangevend toegepast onderzoek toegankelijk te maken voor de industriële en de publieke sector. Bovendien werken ze aan technologische vooruitgang, door het gezamenlijk en in projectvorm toewerken naar resultaten.

Het Fraunhofer Innovation Platform draagt bij aan het versterken van de maakindustrie in Nederland door met een hoogopgeleid en deskundig team van engineers en ondersteunend personeel het voortdurend aanpassingsvermogen, concurrentievermogen en de efficiëntie van de industrie verder te bevorderen.

Fraunhofer Innovation Platform Building

Waarom doen wij mee

bij perron 038?

Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing (FIP-AM@UT) richt zich op alle aspecten van geavanceerde fabricage. Wij zijn een toonaangevende R&D-faciliteit in Nederland en het is belangrijk om verbonden te zijn met andere toonaangevende centra, zoals Perron038. Samenwerken is belangrijk voor ons, omdat we beseffen dat geen enkel innovatiecentrum alle antwoorden kan geven. Door samen te werken met Perron038, kunnen we er zeker van zijn dat de resulterende oplossingen die we leveren, groter zullen zijn dan de som der delen.

Wij werken aan

deze innovatiethema's

Wij gaan samen aan de slag met innovatiethema's. Hierin werken teams met techneuten van verschillende bedrijven, studenten, ondernemers en onderzoekers samen. Om te innoveren, onderzoeken en experimenteren.

Additive manufacturing

Digital Twin

Computer-Aided Engineering

Artificial Intelligence

Manufacturing systems

Werken bij Fraunhofer Innovation Platform?

Leer meer over Fraunhofer Innovation Platform

Scroll naar boven