Machinebouwer VMI start samenwerking met Perron038

VMI op Perron038

Het is voor VMI geen onbekend terrein: innovatie en robots. Vanaf deze maand gaat de machinebouwer uit Epe ook op het Zwolse Perron038 met deze thema’s aan de slag. Jeroen Hofstra, Vice President Global HR, bij VMI vertelt waarom: “Het is een inspirerende omgeving waar je even uit je eigen bubbel stapt en samen met andere bedrijven kennis deelt. Daar willen wij deel van uitmaken.”

Nieuwe onderwijsconcepten

Dat beaamt Wouter Pasman, manufacturing engineer bij VMI. “Het afgelopen jaar maakten we via een studentenproject kennis met Perron038. We draaien mee in een nieuw onderwijsconcept, waarbij de opdracht centraal staat. Dat is voor ons als bedrijf heel interessant. Studenten onderzochten welke assemblage handelingen van een bepaald onderdeel uitgevoerd kunnen worden samen met een cobot. De resultaten zijn positief en direct bruikbaar binnen ons bedrijf.”

Vernieuwen zit VMI in het bloed. Hoewel het hoofdkantoor al sinds 1945 op dezelfde plek in Epe gevestigd is, opereert VMI over de hele wereld en bouwt het machines voor banden, rubber, blik en de farmaceutische en persoonlijke verzorgingsindustrie. Mede door te pionieren met nieuwe technologieën mag het bedrijf zich met veel van haar machines wereldmarktleider noemen. 

Samenwerken: met robots, studenten én andere bedrijven

Dat robots steeds nauwer gaan samenwerken met mensen staat volgens Jeroen Slobbe (Chief Operational Officer/Board member bij VMI) buiten kijf. “Bijvoorbeeld cobots, collaborative robots. De naam zegt het al: een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. Het is voor ons bedrijf van groot belang om deze samenwerking te verbeteren, zodat werk uiteindelijk sneller en nauwkeuriger uitgevoerd kan worden.”

De faciliteiten die innovatiecentrum Perron038 hiervoor biedt, sluiten daar volgens Slobbe  bij aan. “Op Perron038 hebben studenten en bedrijven toegang tot vele kennisbronnen en technologieën. Elkaar ontmoeten en op operationeel niveau kennis delen zijn voor ons de belangrijkste redenen om hier partner te worden. Evenals de inspirerende omgeving: het is een fijne en uitdagende plek voor studenten en engineers om naartoe te gaan.”

“Wij zijn erg blij met de komst van VMI als partner op Perron038”, vertelt Marius Woldberg, kwartiermaker op Perron038. “VMI is naast een grote werkgever in de regio ook een zeer ambitieus en innovatief bedrijf en bovendien internationaal actief. Met deze ingrediënten brengt VMI een groot netwerk mee waar alle partners van Perron038 veel van kunnen leren. Andersom ben ik ervan overtuigd, dat het delen van kennis door de partners ook VMI veel op gaat leveren in de toekomst.”

Over VMI

VMI is een moderne, hightech machinebouwfabriek, opgericht in 1945. VMI heeft wereldwijd meer dan 1600 mensen in dienst, waarvan ruim 900 op het hoofdkantoor in Epe. VMI ontwikkelt, produceert, verkoopt en installeert technologisch complexe en hoogwaardige machines voor hoofdzakelijk de banden- en rubberindustrie. Daarnaast is VMI een belangrijke speler in de blik-, persoonlijke verzorgings- en farmaceutische industrie. Meer dan 90% wordt geëxporteerd. Met veel van haar producten is VMI wereldmarktleider.

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven