Laden Evenementen

Workshops Factory NEXT

Op Perron038 versterken we samen de maakindustrie, door het ontwikkelen én delen van kennis. Met Factory NEXT bieden wij bedrijven een oneindige innovatieafdeling. Op donderdag 18 april vindt de feestelijke opening plaats van onze high-end fabriek: dé plek waar je inspiratie opdoet, ontwikkelt en nieuwe technologie test. 

De mogelijkheden in Factory NEXT zijn eindeloos. Daarom organiseren we speciaal voor jou in onze openingsweek in elk van de vijf labs een gratis workshop. Tijdens deze workshop krijg je een introductie over het lab en de aanwezige machines én ga je concreet met het onderwerp aan de slag. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar per workshop. Vol is vol, dus meld je snel aan!


Workshops

Dinsdag 16 april

 • 13:00 – 15:00 uur Robotics & Logistics – workshop verzorgd door Wilbert van de Ridder

Robotisering: het automatiseren van fysiek, door mensen uitgevoerd werk. In steeds meer fabrieken zijn robots, cobots en AMR’s (automated mobile robots) te vinden. In de fabriek op Perron038 vind je twee geïntegreerde robotcellen waarmee je kan onderzoeken welke van jouw processtappen een robot uit kan voeren. Bijvoorbeeld op het gebied van assemblage of logistiek. Tijdens deze workshop neemt Wilbert je mee in de mogelijkheden, wordt de robotcel gedemonstreerd én raak je geïnspireerd door tal van praktijkvoorbeelden. 

 • 15:00 – 17:00 uur Additive Manufacturing – workshop verzorgd door Geert Heideman

Additive manufacturing: het proces waarbij een model laag voor laag wordt opgebouwd aan de hand van een 3D ontwerp (of CAD data). Het is technologie die niet meer weg te denken is in vele branches. In de fabriek op Perron038 vind je daarom een unieke combinatie van machines om zelf aan de slag te gaan. Laser Powderbed Fusion 3D-printing, Meltio 3D-printing én Coldspray: een combinatie van die drie technieken die je op dit moment nergens anders in Europa vindt! Tijdens deze workshop neemt Geert je mee in de mogelijkheden van deze machines en demonstreren we diverse praktijkvoorbeelden.


Woensdag 17 april

 • 09:00 – 11:00 uur Vision & Optics – workshop verzorgd door Jensen Akkerman

Vision technologie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de machinebouw, of het nu gaat om geautomatiseerde kwaliteitscontrole of de integratie van automatische herkenning met behulp van AI. In ons Vision & Optics lab heb jij de unieke kans om hands-on kennis op te doen over het optimaliseren van beeldvorming en beeldherkenning, met het gebruik van state-of-the-art multispectrale camera’s. Altijd al meer willen weten over vision technologie en wat jij hier in je werk mee kunt? Schrijf je dan in voor deze workshop van vision specialist Jensen Akkerman.

 • 13:00 – 15:00 uur Digital Manufacturing – workshop verzorgd door Evert Bluemink

Het Digital Manufacturing lab: een ruimte waar geavanceerde technologieën digitaal samenkomen. Met Digital Twins en MES-functionaliteiten biedt het lab een omgeving voor inspiratie en onderzoek naar (data-gedreven) concepten zoals verbeterde operator trainingen, digitale werkplekinstructies en real time simulaties. Tijdens deze workshop leert Evert je de basis én laten we je met onze VR oplossingen het concreet beleven.

 • 15:00 – 17:00 uur Artificial Intelligence – workshop verzorgd door Arend Luten en Muhammad Niazi

Industriële Kunstmatige Intelligentie (AI): het proces waarbij geavanceerde computerintelligentie in industriële omgevingen wordt toegepast. In de maakindustrie, wordt er enorm veel data gegenereerd door verschillende machines. En door de operator van de machine. In vergelijking met andere sectoren, waar data eenvoudig wordt opgeslagen, vereist de maakindustrie een specifieke aanpak voor het verzamelen en benutten van diverse data. Aan de hand van de Genesis machine in ons Artificial Intelligence lab laten wij je tijdens deze workshop zien hoe je AI praktisch toepasbaar maakt in productieprocessen.


Aanmeldformulier Workshops Factory NEXT

Jouw gegevens

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Ik meld mij aan voor:

Informatie

 • Datum en tijd

  16 april om 13:00 - 17 april om 17:00

 • Datum en tijd dag 2

 • Locatie

  Perron038
  Hanzelaan 95B
  Zwolle, 8017 JE Nederland

 • Prijs

Scroll naar boven