Laden Evenementen

De motor achter duurzaamheid en de energietransitie

Foto van project van MechDes Engineering

Om de gestelde klimaatdoelen van 2050 te kunnen halen wordt er veel gevraagd van de technische bedrijven die dit mogelijk moeten maken. Tijdens dit event – speciaal voor technische professionals – nemen verschillende vooraanstaande bedrijven je mee in hun bijdrage aan een duurzame wereld. Laat je inspireren door machines en equipment voor schonere mijnbouw tot klimmende kranen voor het bouwen van windmolens.

Als maakindustrie maken we met technologie impact op een duurzame toekomst. Sprekers van Rijkswaterstaat, Mourik, Van Oord en Cavotec delen hun inzichten over de energietransitie en duurzaamheid. Het event wordt afgesloten met een netwerkborrel om in gesprek te gaan met de sprekers en vakgenoten.

Programma

13:30 uur: Ontvangst

14:00 uur: Opening door Anne Raaijmakers – de Vos (Perron038) & host Niels Visser (MechDes)

14:30 uur: Job Voormolen | Van Oord
Job Voormolen geeft introductie over Van Oord en het duurzaamheidsprogramma, verweven met de familiebedrijf visie en de Rotterdamse mentaliteit van doeners. Hij belicht het offshore windwerk op zee als een verbindende factor met de maakindustrie en de inspanningen van Van Oord om hun eigen carbon footprint naar nul te brengen, met speciale aandacht voor schepen en brandstoffen.

15:00 uur: Jes Hartsema | Mourik & Loek Overes | Rijkswaterstaat
Jes Hartsema en Loek Overes presenteren een 2-fasen aanpak aan de hand van het project Prinses Marijkesluis. Ze bespreken de contractvorm, ervaringen en de samenwerking tussen Mourik en Rijkswaterstaat.

15:30 uur: Pauze | Rondleiding Perron038

16:00 uur: Remco Slagter | Cavotec
Remco Slagter belicht de ontwikkeling van Megawatt-laders en de leidende rol van Cavotec in de energietransitie met het eerste volautomatische 3MW-laadsysteem ter wereld. Hij deelt ook dat Cavotec drie essentiële innovaties heeft gedaan om hun project mogelijk te maken en benadrukt dat de mijnbouw in 2030 CO2 neutraal wil zijn.

16:30 uur: Arjan Schouten & Sander den Oudsten | MechDes Engineering
Arjan Schouten werpt een blik op de klantvragen die MechDes Engineering ontvangt met betrekking tot verduurzaming en de energietransitie. Sander den Oudsten deelt inzichten in enkele opmerkelijke duurzame projecten van MechDes Engineering, met een speciale focus op een innovatieve kraan van start-up Tetrahedron, die afgeschreven barges nieuw leven inblaast.

17:00 uur: Borrel | Netwerkmoment


Ben jij erbij op donderdag 21 maart? Schrijf jou én je collega’s dan snel in via onderstaande link. We kijken uit naar jouw deelname!

Informatie

 • Datum en tijd

  21 maart om 14:00 - 18:00

 • Datum en tijd dag 2

 • Locatie

  Perron038
  Hanzelaan 95B
  Zwolle, 8017 JE Nederland

 • Prijs

Scroll naar boven