Laden Evenementen

Dag van de Robotica x BOOST Smart Industry Update

Robotiseren gaat verder dan het implementeren van robots. Ook technici spelen een cruciale rol in het ontwerpen van productieomgevingen waarin mens en robot optimaal met elkaar samenwerken. Aan hen de taak om gerobotiseerde systemen te bedenken, te bouwen, te onderhouden en aan te passen, zodat deze naadloos blijven aansluiten op de behoeften van de klant, het maakbedrijf en de technicus zelf. Deze rol vraagt om de juiste ondersteuning vanuit de maakindustrie. Maar welke ondersteuning is er nodig? En hoe moet dat ingeregeld moet worden?

Ontdek het op dinsdag 28 mei bij Perron038 in Zwolle!

Programma

In deze editie van de Dag van de Robotica slaat de organisatie de handen ineen met het event Smart Industry Update. En dat betekent een vernieuwd en uitgebreid programma. Je kunt nu ook op inschrijving aansluiten bij het voorprogramma van BOOST. Om 13:00 is de officiële opening van de Dag van de Robotica, met Egon van der Veer (Windesheim). Ook breiden we ons aanbod in workshops uit:

Tijd Activiteit
12:00 – 13:00 Voorprogramma: BOOST Smart Industry update (optioneel)
12:45 – 13:20 Opening door Egon van der Veer (Windesheim)
13:20 – 14:10 Keynote Marc Hendrikse
Het toepassen van Kennis binnen bedrijven: wat betekent dit voor
‘nieuwe’ technologieën zoals robotiseren?
14:20 – 14:50 Keuze:
1) Hoe kan ik starten met (integrale) robotisering?
2) Praktijkgericht onderzoek als volgende stap in jouw robotiseringstraject
15:10 – 15:40 Keuze:
1) Waar haal ik de juiste kennis over robitsering vandaan?
2) Hoe ontwerp ik synergetische mens-robot samenwerking?
15:50 – 16:20 Keuze:
1) Implementeren van robots, hoe pak je dat succesvol aan?
2) Hoe ga ik om met de impact van robotiseren op mijn productieprocessen?
16:20 – 16:30 Plenaire afsluiting
16:30 – 17:30 Borrel

Voorprogramma

In het voorprogramma van BOOST geven we je graag een update van de belangrijkste uitdagingen, ontwikkelingen en kansen die relevant zijn voor de maakindustrie in onze regio. Ondernemers delen hun ervaring over de deelname aan Smart Industry Assessment en de vervolgstappen die ze hebben gezet op het gebied van digitalisering in de breedste zin van het woord. Waar liggen nu de knelpunten, is er een gemene deler en welke ondersteuning en kennis is er nodig om de maakindustrie concurrent en bestendig te houden? We kijken naar nieuwe businessmodellen zoals bijvoorbeeld remanufacturing en servitization en de opgave om naast slim ook schoner te produceren. We ontvangen je graag in een informele setting met verhalen uit de praktijk onder het genot van een eenvoudige lunch.

Voor wie?

Deze Dag van de Robotica is dé dag voor praktijk professionals, docenten, onderzoekers
en studenten die (nog steviger) aan de slag willen met het toekomstbestendig maken van de maakindustrie, de toekomst van productiewerk en zichzelf.

Locatie en tijd

De Dag van de Robotica: Robotiseren = Mensenwerk wordt georganiseerd door Saxion, HAN, hogeschool Windesheim en het Fieldlab Industrial Robotics en vindt plaats op dinsdag 28 mei 2024. Perron038 is gastlocatie voor het event.

Aanmelden

Wil je zeker zijn van een plekje bij jouw workshops naar keuze? Meld je dan direct aan via ons aanmeldformulier. We hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Aanmelden(opent in nieuw tabblad)

Informatie

 • Datum en tijd

  28 mei om 12:30 - 17:30

 • Datum en tijd dag 2

 • Locatie

  Perron038
  Hanzelaan 95B
  Zwolle, 8017 JE Nederland

 • Prijs

Scroll naar boven