Laden Evenementen

Bijeenkomst Integraal Robotiseren – Windesheim

Maakbedrijven, nationaal en regionaal, zijn bezig met het zetten van stappen in (verdere) automatisering en robotisering van de productie. Maar vaak weten de bedrijven niet goed waar ze moeten beginnen en is het goed inrichten van de processen een worsteling.

Het doel van dit onderzoeksprogramma is om randvoorwaarden en ontwerpcriteria voor automatiserings- en robot-oplossingen vast te stellen die geschikt zijn voor high variety, low volume markten. Daarnaast moeten deze gemakkelijk ingepast kunnen worden in de bestaande productieprocessen van de mkb-bedrijven in de maakindustrie.

De hogescholen Arnhem en Nijmegen, Saxion en Windesheim en het Fieldlab Industrial Robotics werken samen in het programma Integraal Robotiseren. Aan de hand van meerdere praktijkgerichte onderzoeksprojecten helpen wij bedrijven met de genoemde uitdagingen. De onderzoeksresultaten vloeien terug in het onderwijs, om bedrijven te voorzien van nieuwe medewerkers met actuele kennis op het gebied van de automatisering.

Tijdens deze bijeenkomst zoomen we in op de resultaten van twee RAAK-MKB projecten die momenteel in uitvoering zijn:

Daarnaast informeren we je over ons nieuwste RAAK-MKB project:

 • Automatiseren & Digitaliseren in de Productie (Au-Di-Pro )

Uiteraard is er voldoende tijd om met elkaar van gedachten te wisselen over ideeën en plannen voor toekomstige praktijkgerichte onderzoeksprojecten. Daarvoor hebben we jou nodig, want jij weet welke vraagstukken nú en in de toekomst in jouw bedrijf spelen.

Voor wie?

Voor projectpartners en andere geïnteresseerde bedrijven die zich voor industriële automatiseringsvraagstukken gesteld zien en willen ontdekken hoe hiermee om te gaan. Maar ook voor wie graag eens van anderen wil horen welke vraagstukken in hun bedrijf spelen en hoe ze hiermee omgaan.

Programma

Tijd Activiteit
9:15 – 9:30 Ontvangst
9:30 – 12:15 Presentatie resultaten Raak-mkb project 1: Integraal Robotiseren
Presentatie resultaten Raak-mkb project 2: Samenwerken met Robots
Presentatie Raak-mkb project 3: Automatiseren & Digitaliseren in de Productie (Au-Di-Pro)
Workshop rondom thema’s voor nieuwe (gezamenlijke) praktijkgericht onderzoeksprojecten.
12:15 – 13:00 Lunch
Doorlopend (10:00 – 16:00) Verschillende demonstraties van de resultaten van praktijkgerichte onderzoeksprojecten, gepresenteerd door minorstudenten, stagiaires en afstudeerders. Hierbij zijn diverse werkende proof-of-concept opstellingen met robots en/of cobots te zien.

Locatie en tijd

De bijeenkomst vindt plaats op Perron038, Hanzelaan 95B in Zwolle. Inloop is vanaf 9:15 uur en het inhoudelijke programma start om 9:30 uur.

Aanmelden

Wil je bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Meld je aan via de button rechtsboven op deze pagina.

Op deze dag is op Perron038 en in de Spoorzone Zwolle ook de PROTO Innovationday(opent in nieuw tabblad). Mocht je dit event willen bezoeken na onze bijeenkomst, dan graag aangeven in het aanmeldformulier.

Meer weten?

Neem voor vragen of opmerkingen contact op met het lectoraat Digital Business & Society, digitalbusiness-society@windesheim.nl

Informatie

 • Datum en tijd

  30 juni 2023 om 09:00 - 15:00

 • Datum en tijd dag 2

 • Locatie

  Perron038
  Hanzelaan 95B
  Zwolle, 8017 JE Nederland

 • Prijs

Scroll naar boven